SHELTIE'S VOM HEILIGENBLUT

                       WELKOM IN WEST-BRABANT

Wist u dat:

 

Een aparte brok voor elk ras de grootste onzin aller tijden is. En toch trappen mensen erin. Het maag/darm kanaal is bij iedere hond/ elk ras precies hetzelfde. Het ene ras is wat drukker dan het andere. Er zijn jachthonden, werkhonden en gezelschapsrassen ed, maar allemaal zitten ze precies hetzelfde in elkaar.

Er heel veel haar van een Sheltie in de rui af komt ? Mocht u een hond zoeken en valt voor de Sheltie, wat niet zo gek is, want ze zijn mooi en lief, denk dan goed na eer ge begint. Wilt u geen haar op uw kleding of in huis, begin dan NOOIT aan een Sheltie. Beter is dan helemaal geen hond te nemen.

Dat een DNA test op het MRD 1-gen defect heel belangrijk is voor alle Collie-achtigen. Dus ook de Sheltie. Diverse middelen kunnen dodelijk zijn voor Sheltie's. Zie Gevaarlijke medicijnen.

Een tuigje veel veiliger is dan een halsband ? En zijn al diverse hondjes raak of dood gereden doordat ze uit de halsband schoten. Dus koop liever een tuigje voor uw hondje.

U een pup in de wisselperiode nooit trekspelletjes moet laten doen. De nieuwe elementen (tanden en kiezen) staan niet gelijk muurvast en in deze tijd kunnen ze nog alle kanten op, ook de verkeerde. Kinderen vinden het heel leuk om aan een speeltje,met de hond, te trekken. NIET goed vinden. De snijtanden kunnen een onnatuurlijke stand innemen die nooit meer goed komt.